RECEPTEN

Marokaanse chocoladecake
Ingredieenten:
* 1 glas melk
* 2 glazen suiker
* 4 eieren
* 1 groot glas olie(longdrink glazen)
* vanillesuiker
* cacao 2/3 eetlepels
* zakje bakpoeder
* 2 glazen meel
Bereidingswijze:
Vooraf oven op 180 graden voorverwarmen.
olie,melk,suiker,eieren en vanillesuiker goed mixen. Cacao erbij doen en dan weer goed mixen en dan een glas van dit mix apart leggen voor het glazuur aan het eind. Bij de rest van de mix(dus niet die glas) doe je de bakpoeder en meel erbij en mix je ongeveer tien minuten heel goed tot dat het een luchtig beslag word.
In die tussentijd moet je wel al je bakvorm ingevet hebben en bestrooit hebben met paneermiddel. Doe de beslag erin en laat het bakken voor ongeveer 50 min.
Eenmaal gebakken,draai je de bakvorm om in een bord en smeer je de glazuur(mix in die glas) op de bodem van die cake.
laat het dan even afkoelen en strooi er dan poedersuiker op anders cacao.

Mon Chou taart

Zorg ervoor dat je de ingrediënten op kamertemperatuur hebt!

 

 

 

1. Verkruimel de koekjes. Maak ze niet té fijn, er moet nog wel echt een ‘crunch’ inzitten. Doe de 125 gram roomboter in een steelpannetje en smelt het. Zorg dat het niet bruin wordt! Meng nu de kruimels met het boter.

 

2. Vet je springvorm in en bestuif het met een beetje bloem. Doe de bodemmix (wat je net bij 1 gemaakt hebt) in de springvorm en verdeel het goed. Druk het aan met de bolle kant van een lepel en zet het in de koelkast.

 

3. Houd 5 eetlepels slagroom apart.

 

4. Mix de grootste hoeveelheid slagroom met de vanillesuiker en klopvast stuif. 

 

5. Meng de basterdsuiker met de monchou (je kan het prakken, maar ook mixen).

 

6. Meng de 5 ongeklopte lepels slagroom met de monchou en basterdsuiker totdat het een glad mengsel is. 

 

7. Meng nu de geklopt slagroom door dit mengsel en houd het zo luchtig mogelijk. 

 

8. Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel het monchou-beslag gelijkmatig over de bodem.

 

Zet het nu in de koelkast en laat het een paar uur opstijven. Voordat je het serveert kan je de vlaaivulling erover doen en klaar is je monchou taart!


HEB JE NOG EEN LEUK RECEPT EN JE WILT HEM MET ONS DELEN ? ZET HET DAN NEER BIJ CONTACT!